SOUL BABE – Filippa Svensson

Hej Filippa! Du är holistisk hälsocoach, författare till boken Sockerdetox och lanserade nyligen en podcast tillsammans med din kille Jimmy. Du hjälper kvinnor att börja älska sig själva och leva sin sanning. Vill du berätta lite om din väg till kärleken?
Som barn lärde jag mig aldrig att ”känna mina känslor” och visste därför inte hur jag skulle handskas med smärta och känslor. Senare under mina tonårsår vände jag mig till mat som ett sätt att fly de känslor jag ville undvika såsom ensamhet, skuld, stress och sorg. Det här resulterade i ett obalanserat förhållningssätt till mat där jag sökte tröst i glass, bröd och pasta. Vi spolar fram till min tid i New York City,  jag nådde en punkt där jag slutade dejta för att jag hela tiden var så besatt av hur min kropp såg ut. Jag kände mig ful och jag utvecklades till en emotional eater. Det var vid den här punkten i mitt liv som jag vände mig till Universum och påbörjade min läkandeprocess. Jag ville bli den bästa versionen av mig själv. Jag ville älska mitt liv. Sen dess har jag varit på en konstant resa för att göra mig av med rädslor och blockeringar. Och det är vad jag påminner andra kvinnor om i mitt jobb som holistisk hälsocoach i stockholm.

Om du någonsin faller dit igen, vilka är dina verktyg för att hitta tillbaka?
Jag fokuserar på mina tankar. Det är mina tankar som skapar min verklighet och därför är de mitt absolut viktigaste fokus. Jag börjar med att identifiera falska tankar – vad säger de mig som är osant? Sen är det dags för actionsteps. Så till exempel, om mitt ego säger att ”jag ser tjock ut i de där jeansen” kan jag ta följande actionsteps; meditera och komma i kontakt med mina verkliga tankar, säga en positiv affirmation eller göra en kärleksfull handling för mig själv som att t.ex måla mina naglar. Mitt tips för att hitta tillbaka till kärlek är att hitta tillbaka till dig själv – skyll inte på andra – lyssna på dina känslor. De bär meddelanden till dig.

Om några läsare är redo att ta sitt första steg på deras inre resa idag, var skulle du råda dem att börja?
Det första steget är att skapa klarhet. Plocka upp en penna och papper och svara på följande frågor. Vad är det jag verkligen längtar efter? Vad vill jag ha mer av i livet? Vad vill jag manifestera det här året? Att få ordning på dina mål hjälper dig att röra dig framåt i din rätta riktning.

Ganska nyligen så lanserade du och din kille Jimmy ”Raw Clarity Radio”, en podcast där ni guidar och delar med er av den spirituella resan, berätta lite om det!
Jimmy och jag har alltid djupa konversationer om livet vid matbordet, i bilen, ja egentligen var vi är går! Och vi ville bjuda in andra människor till att lyssna på våra tankar och känslor kring ämnen som spiritualitet, att uppleva livet, personlig utveckling, mening och attåtergå till kärleken. Vi delar med oss av många stunder tagna ur våra egna liv,
våra motgångar och framgångar i livet för att på så vis hjälpa våra lyssnare. Vi har släppt några avsnitt på iTunes med fokus på self-love, leva här och nu, kärleksrelationer etc.

Jag älskar hur ni gör det här tillsammans! Vad är dina bästa tips för att bibehålla en hälsosam relation?
Mitt bästa tips för en hälsosam relation är att acceptera den andre personen som den är – det är villkorslös kärlek. Att älska en person utan alla ”tänk om” och ”om han bara gjorde det där…” Jag tänker också att det är viktigt att inte lämpa över sitt bagage på sin partner och vice versa, acceptera inte deras. De behöver hantera sitt och du ditt.

Du pratar ofta om modern spiritualitet, vad menar du med det?
Modern spiritualitet handlar om att leva ett liv med en större mening i dagens samhälle. Så, du behöver inte alltid meditera i en skog eller leva i ett tempel för att connecta med dig själv och unversum. Varje stund är spirituell vare sig du yogar, skriver, shoppar skor eller får en massage. De här sakerna är alla en del av livet och det är ok att göra det du vill.

Vad betyder perfekt hälsa för dig?
Perfekt hälsa nåt vi uppnår när vi lever vår sanning. Det är när vi lyssnar på kroppen och äter det den vill ha. Det är när vi tar jobbet vi vill ha, inte det våra föräldrar eller vänner rekommenderar. Det är när vi kommunicerar med kärlek och inte rädsla. Det är när vi inte överger oss själva och när vi uppskattar våra dagliga gåvor.

Till sist, vilka är de fem viktigaste sakerna i livet för dig just nu? Materiella och immateriella. 

  1. Människorna jag älskar
  2. Få vara i tjänst för världen
  3. Mina dagliga möjligheter till att växa
  4. Bok: A Course in Miracles
  5. Gud
    (och en grön smoothie)

Du hittar Filippas instagram här! 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.