Boktips för ökad medvetenhet

Första steget till att påbörja den inre resan är att – bli medveten. Men vad betyder det egentligen att vara medveten? Vi lever i en tid där allt ska gå snabbt och där vi ständigt är på språng och till följd av det så är det lätt att vi tappar fotfästet och kontakten med vårt inre. Mindfulness är idag ett välkänt begrepp som används flitigt inom terapin, i synnerhet hos patienter som lever med en hög stressnivå. Att bli mer medveten, mer mindful, hjälper oss att vara närvarande i våra liv och gör oss mer uppmärksamma på våra känslor och beteenden. Genom mindfulness skapar vi mer klarhet och kan därmed göra bättre val för vår hälsa och vår lycka.

I peace is every step beskriver Thich Nhat Hahn hur du kan få ut något positivt ur de situationer som vanligtvis triggar eller sätter stor press på oss. Genom boken lär han ut hur vi accepterar våra känslor, sitter med dem och på så sätt tar kontrollen över vårt egna mående.

Wearing a smile on your face is a sign that you are master of yourself

Genom anekdoter och egna upplevelser får vi följa exempel på hur vi kan applicera mindfulness i våra egna liv. När vi diskar, kör bil eller för att undvika bråk hemma genom att ta ansvar för våra känslor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.