5 anledningar att skriva dagbok varje dag

När jag säger dagbok så pratar jag alltså inte riktigt om den typen av dagbok du skrev i tidiga tonår för att berätta om dina dagar fyllda av ungdomens kroppsångest, vänskapsdraman och kärleksproblem.  De skämskuddeframkallande böckerna har jag bränt för längesen. Idag använder jag dagboksskrivandet  på ett lite annat sätt, för att bli medveten om allt fint jag har i mitt liv, för att manifestera mina drömmar och mål och för att lyfta min energi. Genom att göra dagboksskrivandet till en del av din dagliga rutin kan du skapa mer klarhet, påverka ditt mindset och göra positiva förändringar i ditt liv. Nedan listar jag fem anledningar till varför din dagbok är din bästa vän.

  1. Du blir lyckligare. Genom att skriva s.k tacksamhetsdagbok kan du snabbt göra dig själv mer medveten om allt det fina du har i ditt liv. Det här är ett bra verktyg när du känner att många ytliga faktorer tar upp för mycket av din tankeverksamhet. Ta för vana att skriva ner tio saker varje dag som du är tacksam för. Det kan vara att du och din familj är friska, att du har ett jobb du trivs med eller att du har rinnande vatten i kranen.
  2. Du förbättrar din självkänsla. Har du lättare att beskriva dina negativa sidor än dina positiva? Använd din dagbok för att skriva ner 5-10 meningar varje dag som börjar med ”Jag är bra…” Även om det tar emot i början så kommer du att märka skillnad ju mer du övar på att ge dig själv beröm.
  3. Du övar upp din självdisciplin. Att sätta undan tid för skrivandet varje dag är att ha disciplin. När du skapar rutiner som du håller dig till oavsett vad så ger det ringar på vattnet, du blir mer disciplinerad inom andra områden.
  4. Du når dina mål. Genom att skriva ner dina mål och drömmar så skapar du klarhet så att de kan manifesteras och bli till verklighet. Genom att manifestera dina mål så gör du dig själv mer öppen för möjligheter som kommer till dig. På så vis tar du dig närmre dina drömmar, steg för steg.
  5. Du lär dig att sätta ord på dina känslor. Genom att skriva fritt en stund varje dag om sånt som kommer till dig så utvecklar du din emotionella intelligens och kreativitet. Detta är något som kan ha en mycket positiv effekt på dina relationer.

Det finns så mycket positivt att få ut av att ge sig själv tiden att sitta ned och skriva en stund. Skriver du dagbok idag? Eller blev du sugen på att börja? Kommentera gärna nedan. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.