Vad jag lärt av första tiden som tvåbarnmamma

Att välkomna en ny medlem till familjen är både fantastiskt och omtumlande. Den där tiden som fanns till att bara ligga i sängen och titta på varandra hela dagen med första bebisen, är svårare att hitta nu. Numera ska uppmärksamheten delas mellan de båda syskonen och det kan kännas både kravfyllt och känslomässigt utmanande. Det dåliga samvetet kikar gärna in och säger hej när du gång på gång får be stora vänta medan lilla ska äta eller bytas på. Nedan delar jag med mig av vad jag lärt mig av den första tiden som tvåbarnsmamma.

Det går att älska barnen lika mycket. Du kommer bara att älska dem på olika sätt, och det är okej. Du kommer att märka att kärleken bara blir större och därför kommer känslorna i början vara lite all over the place, så att säga.

Det tar tid att hitta rytmen, låt det få göra det. Du, din bebis och resten av familjen håller på att lära känna varandra, växa ihop som familj och skapa en vardag ihop. Jag säger inte att det är lätt så ha respekt för situationen och omfamna kaoset, hur svårt det än är. Varje dag lär ni något nytt av varandra och snart kommer ni se tillbaka på den här tiden med kärlek så släpp kontrollen.

Om du kan få hjälp, ta hjälp! Det här är inte tiden att att leka superhjälte och även om ni är två som delar på ansvaret för barnen så är det tufft i övergången från ett till två barn. Ni kommer att behöva tid för er själva och som partners på tu man hand. Glöm inte att omgivningen oftast bara är glada att få hjälpa till med era guldklimpar.

Att ta hand om dig själv är viktigare än någonsin. Men såklart inte alltid så lätt när du ansvarar för två barns överlevnad (ja ibland känns det just så) numera. Gör det enkelt för dig, se till att alltid ha ingredienser till att slänga ihop en näringsrik smoothie, måla naglarna när bebis sover och se till att ta en lång dusch när din partner kommit hem från jobbet. Du behöver ge dig själv kärlek för du ger så mycket av dig själv.

Livet med bebis är fantastiskt och oförutsägbart och jag älskar det. Det fina med mina barn är att de varje dag påminner mig om att vara mindful, släppa kontrollen och bara följa flowet. Prova att ge efter du med, du kommer märka att det där missade BVC besöket, det icke instragramvänliga hemmet eller det faktum att barnen inte fick lagad mat till middag inte är the end of the world.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.