Trotsa mörkret – höj din energi!

Aldrig tidigare har jag påverkats så mycket av mörkret som i år. Vissa dagar har det känts som om jag tagit tio steg tillbaka och hamnat i gamla hjulspår. Tecken på obalans har kommit smygandes såsom extrem tröttma, sockersug och allmän nedstämdhet. Jag har förstått att många av er känt samma sak så jag tänkte att jag skulle ge er mina bästa tips på hur jag höjer min energi och hittar flow igen.

Anpassa dig till den nya rytmen. För oss är det logiskt att byta ut kläderna i garderoben och anpassa den till den kallare säsongen. Men vi glömmer lätt att det är fler saker i livet som vi behöver se över. Till exempel blir vi tröttare av mörkret och därmed kan det vara bra att sänka kraven och dra ned på aktiviteterna. Fråga dig själv vad du behöver just nu? Se om du kan plocka bort något, förenkla en rutin eller flytta det till en annan tid på dygnet.

Acceptera dig själv i övergången. Det är inte konstigt att vi hamnar i gungning, hela naturen genomgår en stor förvandling så det vore ju konstigt om vi inte påverkades? Jag själv har fått jobba hårt med att acceptera att ”nu är jag ledsen” eller ”nu är jag trött”. Men det bästa vi kan göra för att känslan ska lämna kroppen är att tillåta den att komma till ytan.

Checka in med dig själv varje dag. Även om du behöver släppa på allt vad gäller morgonrutiner för att du bara behöver få sova så mycket som du kan så ge dig själv fem-tio minuter på morgonen till att checka in med dig själv. Fråga dig själv vad du behöver för att må bra idag och sätt intentioner för dagen.

Ut och rör på dig i dagsljus. En halvtimmes promenad i dagsljus kan göra underverk för humöret och energin. Försök att ta dig ut vid lunchtid då det är som ljusast.

Praktisera self-care. Den här säsongen bara skriker ju mys! Unna dig varma bad, torrborsta kroppen, ge dig själv en massage med en skön olja, tänd en massa ljus och läs härliga böcker.

Ta hand om ditt tempel. Få saker lyfter min energi såsom när jag tar mig tid till att ta hand om mitt yttre. Det kan låta ytligt men jag mår så otroligt bra när jag känner mig fin. Jag älskar att göra mig fin i håret, lägga massa tid på hudvård och måla naglarna. Det är mindfulness för mig.

Ta hjälp av garderoben. Jag är väldigt noggrann med vad jag tar på mig. Har jag gått hemma i två dagar i trötta mjukbrallor och bröstmjölksfläckad tröja så är min energinivå sådär kan jag väl säga. Att bära plagg som jag känner mig snygg och bekväm i är så viktigt för att jag ska känna mig på topp. När det kommer till accessoarer så är jag vanligtvis ganska sparsmakad men på senaste tiden har jag skaffat mig några riktiga statementpieces som jag blir väldigt glad av att titta på. Armbanden är av märket Cooee och kommer härifrån och sidensjalen är från Emma Fällman

Sätt fokus och mål. Ofta så hittar jag en ny gnista när jag sätter mig ned och skriver ned mina kommande mål. Nu är det snart nytt år och det är ett ypperligt tillfälle att börja peta ned vad du vill uppnå under året som kommer.

Hur gör du för att höja din energi?

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.